Haberler WEBTE TV ( Video Galeri )
Hoşgeldin Ziyaretçi...
Giriş Yap / Kayıt Ol
İnsan & Yaşam │ Ekleme Zamanı:

Psikolojik Hastalıklara Sahip 5 Çizgi Film Karakteri

Çizgi Filmleri izlerken gördüğümüz karakterlerin bazılarının, aslında psikolojik olarak sorunlar yaşadığını biliyor muydunuz? Aslında bu karakterler bazı ruhsal hastalıkları temsil ediyor ve çizgi filmde de bunu bizlere yansıtıyorlar. İşte Zihinsel bazı hastalıkları temsil eden 5 karakter.

Kanalımı takip edin: https://goo.gl/8Yf9Su

Video Öneri:

1- Çizgi Film Mesajları ve Garip Gerçekler: https://youtu.be/OkatVnyHKD0

2- Gerçek Hayatta Var Olan 10 Çizgi Film Karakteri: https://youtu.be/aKB3yhFWtJI

Diğer Hesaplarımız:
Facebook : https://goo.gl/mo5AkQ
Google+ : https://goo.gl/nKBFi4
Twitter : https://goo.gl/y3sbmS
Genel Videolar Oynatma Listesi: https://goo.gl/7u4rvX
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
5- Winnie (Bipolar)
Winnie the Pooh' daki sevimli Winnie, sahip olduğu bazı belirtiler ile Bipolar hastalığı özelliklerine sahip. Yani bu ayının sürekli unutkan, aşırı duyarlı, sorumsuz, tembel ve felsefi soruların/cevapların peşinde olması onu ruhsal olarak zayıf biri yapıyor. Bipolar yani Manik Depresif olan Ayı, aynı zamanda sürekli yemek yeme ihtiyacı ile de '' Tepkisel Aşırı Yeme Bozukluğu '' da yaşamakta. Bu hastalığın nedeni; keyifsizlik, mutsuzluk, hayattan keyif alamama sonucu yemeğe yönelmek. Hastalar, yemeği en kolay mutlu olma aracı olarak benimsiyor. Çizgi filmdeki Winnie' de sürekli bir şeyler yeme peşinde. Bu iki hastalığın özellikleri Ayı'da rahatça görülebilmekte.
4- Temel Reis (Giantizm)
Temel Reis'in sahip olduğu aşırı miktarda büyüme durumu, onun Giantizm problemi ile karşı karşıya olduğunu gösterebilir. Bu sorun, insalarda Ön Hipofiz' den aşırı miktarlarda hormon salınımı sonrası gerçekleşmektedir. Akremogali hastalığı olarak bilinen bu hastalığı, tarihte yaşamış bir çok insan bulunmuştur. Bu hastalık insanlarda bir dev görünümü oluşturur. Temel Reis'in sahip olduğu büyük kollar, aşırı kaslı vücut buna örnek olarak gösterilebilir. Çizgi Dizide ıspanak yedikten sonra büyüyen vücut uzuvları Akremogali hastalığına sahip olan kişilerin ki gibidir.
3- Daffy Duck (Hiperaktivite)
Genelde ufak çocuklarda görülen hiperaktivite çizgi filmde Daffy Duck'ın sahip olduğu hastalıklardan biri. Daffy Duck aynı zamanda dikkat eksikliğine de sahiptir. Hiperaktivite genelde aşırı hareketlilik, dikkatsizlik, unutkanlık olarak insanlarda gözükür. Çocuklu döneminde başlayan bu hastalık ergenliğe kadar devam eder ve erkek çocuklarının buna yakalanma şansı daha yüksektir. Daffy Duck'ın bütün ördekler arasında en çılgını olması ve kontrol edilemeyen hareketleri bu hastalığa sahip olduğunu göstermekte. Çizgi Filmin'in her bölümünde kendine bir amaç belirleyip bölüm içerisinde o amaçlardan sapması ve dikkatinin dağılması da buna örnektir.
2- Porky (Parkinson)
Domuz Porky Parkinson'un tüm belirtilerini bize açıkca gösteriyor. Parkinson'un tüm özelliklerini taşıyan bu domuz, çizgi filmde yaptığı hareketlerle bu hastalığa sahip bir karakter. Sinirlendiğinde konuşamayacak kadar kekeme olması, kambur durması, dizlerini çarpıtarak oturması Parkinson hastalarında meydana gelen belirtileri yansıtmakta. Parkinson hastaları, hastalıklarının ilk safasında, konuşma, yutma ve yürüyüş bozuklukları yaşamaktadır.
1- Karavana Sam (Ajitasyon)
Karavana Sam, psikomotor ajitasyon hastalığına sahipdir. Bu hastalıkta, zihinsel ve bedensel olarak etkinliklerinde değişiklikler, kendilerini insanlardan daha farklı hissetme gibi durumlar sözkonusudur. Bu tür hastaların genelinde durgunluk görülürken bazılarında ise hareketlilik görülür. Karavana Sam'de de görüldüğü gibi yerinede duramazlar. Devamlı olarak birşey yapma gereği duyarlar. Depresyon şiddeti arttıkça huzursuzluk giderek artar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Daha fazla video için sitemizi ziyaret edin:
http://www.yameraktan.com/


Teşekkürler! Puanınız alındı, Arkadaşlarınıza da önerin!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL



Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Rastgele Video

Psikolojik Hastalıklara Sahip 5 Çizgi Film Karakteri full izle haber internet son dakika ,Psikolojik Hastalıklara Sahip 5 Çizgi Film Karakteri mynet video izle fragman dizi full film ,yerli Psikolojik Hastalıklara Sahip 5 Çizgi Film Karakteri 1080 HD Klip video, facebook video indir,izlesene müzik youtube.com
RSS