Haberler WEBTE TV ( Video Galeri )
Hoşgeldin Ziyaretçi...
Giriş Yap / Kayıt Ol
İnsan & Yaşam │ Ekleme Zamanı:

EĞER KUŞ UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPARSA NE OLUR?

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü verilerine göre her yıl, havada kuşların neden olduğu 5.500 uçak kazası gerçekleşmekte. Havadaki canlılar, büyük ihtimal gökyüzünü kanatlı metal canavarlarla paylaşmaktan pek mutlu değil.

Kanalımı takip edin: https://goo.gl/8Yf9Su

ŞAŞIRTMALI BEYİN YAKAN 10 ZEKA SORUSU : https://youtu.be/IWSmJd6CPAc

Gündelik Eşyalardaki 10 Gizli Özellik : https://youtu.be/lP_VeiQjokA

Diğer Hesaplarımız:
Facebook : https://goo.gl/mo5AkQ
Google+ : https://goo.gl/nKBFi4
Twitter : https://goo.gl/y3sbmS
Genel Videolar Oynatma Listesi: https://goo.gl/7u4rvX

Fakat bu istenmeyen durum olduğunda neler olur? Bir kuş uçak kazasına neden olabilir mi? Uçaklarda bu tür durumlardan korunmak için nasıl tedbirler alınmakta? İşte kafanızda canlanan bazı soruların cevabını bulabileceğiniz bir video. Başlamadan önce bana destek vermek için YA MERAKTAN kanalıma abone olmayı unutmayın, teşekkürler.
Öncelikle kuşların uçaklarla yakın temas kurması uçuş güvenliğini etkileyen önemli durumlardan biridir. Bu tür kazalar istenmeyen sonuçlar doğurabilir ve büyük maddi zararlar yaratabilir. Kuşların uçaklara ya da uçakların kuşlara çarptığı anlar genelde uçakların iniş ve kalkışlarında meydana gelir. Çünkü kuşların yoğun olarak bulunduğu yerler buralardır. Aslında bu olayı direk kuşlar uçaklara çarpıyor şeklinde düşünemeyiz. Çünkü kuşlar uçaklara çarpmak istemez ve genel bir inanış kuşların uçaklara çarpmadan hemen önce yön değiştirdiği yönündedir. Fakat bu her zaman gerçekleşmeyebilir ve kötü senaryolar meydana gelir. Her ne kadar iniş ve kalkışlarda bu kazalar gerçekleşse de yerden 10 bin metre yükseklikte de bu tür raporlar bildirilmiş ve kazalar gerçekleşmiştir. Fakat Uluslararası Sivil Havacılık Örgütüne göre bu kazaların %90'ı havaalanları çevresinde kalkış ve inişte yaşanır.
Peki bu kazaların uçaklarda yarattığı etki nedir. Bir kuş uçağı nasıl bir tehlikeye atabilir?Kazalar incelendiğinde, gerçekleşen olayların bir çoğu uçakların öne bakan kısımlarında gerçekleşmiştir. Fakat bazı durumlarda kuşlar uçağın jet motorlarına da çarpmıştır. Bu gibi durumlarda kuş, Jet motoru tarafından emilir motorun pallerinin ve motorun gövdesinin zarar görmesine neden olur. Bu zarar kuşun ağırlığına, uçağın hızına göre farklılık göstermektedir. ''Bir kuş kocaman bir uçağa ne yapabilir'' diye düşünebilirsiniz. Fakat uçaklar için tehlikeli olanları kuş sürüleridir. Eğer böyle bir durum yaşanırsa ve bir kuş sürüsü uçağa çarparsa, bu kötü sonuçlar doğurabilir. Uçağın bir ya da birden fazla motoru arızalanabilir. Bu havadaki yolcuların tehlikeye girmesi anlamına gelir. Eğer kuş sürüsü çarptığı an da uçağın tüm motorları durursa ve uçak da yere yakın bir yerdeyse, aklınızda ki senaryo gerçeğe dönüşür. Bu durumda pilotun olayları kontrol etmesi için yeterli zamanı bulunmaz ve kuş çarpması, uçağın düşmesine, kontrolden çıkmasına neden olur.
Bunun yaşanmış örneği, 2009 yılında Amerika'da gerçekleşti. 2009 yılında US Airways'in Airbus A-320'si bir kuş sürüsünün içine daldı. Chesley Sullenberger'in pilotu olduğu uçağın iki motoru da durunca havada bir kaos yaşandı. Pilotun, motorları duran uçağı Hudson nehrine indirmek için sadece 208 saniyesi vardı ve o bunu başardı.
Havada yaşanan bu olayları engellemek için bir takım önlemler alınmaktadır. Örneğin havaalanlarının etrafında kuş sürülerini engellemek için ağaçlandırma yapılmaz. Bekçi köpekler, yüksek frekansta kuş engelleyiciler ve bazılarında eğitimli şahinler bile kullanılmaktadır. Teknolojinin ilerlemesiyle yeni tasarlanan uçak motorları, 3 kiloluk bir kuşu parçalayıp arızalanmayacak şekilde tasarlanmaktadır. Genelde ördek, martı ve avcı kuşlar bu kazalara sebep vermektedir.
Her ne kadar istenmeyen durumlar yaşansa da Hava Yolu Taşımacılığı güvenli ulaşım seçeneklerinden biridir. İstatistiklerde bu durumu doğrular.

Müzik: Audionautix sanatçısının Kicked Up Pumps adlı şarkısı, Creative Commons Attribution lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) altında lisanslıdır.
Sanatçı: http://audionautix.com/

Daha fazla video için sitemizi ziyaret edin:
http://www.yameraktan.com/


Teşekkürler! Puanınız alındı, Arkadaşlarınıza da önerin!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL



Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Rastgele Video

EĞER KUŞ UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPARSA NE OLUR? full izle haber internet son dakika ,EĞER KUŞ UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPARSA NE OLUR? mynet video izle fragman dizi full film ,yerli EĞER KUŞ UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPARSA NE OLUR? 1080 HD Klip video, facebook video indir,izlesene müzik youtube.com
RSS