Haberler WEBTE TV ( Video Galeri )
Hoşgeldin Ziyaretçi...
Giriş Yap / Kayıt Ol
İnsan & Yaşam │ Ekleme Zamanı:

Canınız Sıkıldığında Yapabileceğiniz 7 Efsane Deney

Evde canımızın sıkıldığı illa ki olmuştur. Bilgisayar ya da televizyon karşısında vakit geçirmek yerine, bir kaç küçük deneyle eğlenmeniz ve öğrenmeniz mümkün. Bu deneyler belki basit ve bilindik ama bazılarınızın işine yarayacaktır. Hadi gelin boş zamanlarınızda yapabileceğiniz bir kaç deneye göz atalım. Videoya başlamadan önce, kanalımıza abone olmayı ve videoları kaçırmamak için, bildirimleri açmayı unutmayın. İyi seyirler...

Kanalımı takip edin: https://goo.gl/8Yf9Su

Zor Durumlarda İşinize Yarayacak 15 Şey : https://youtu.be/X20Ng-nZcUg

DÜNYAYI 100 YIL İÇİNDE BİTİRECEK 5 TEHLİKE : https://youtu.be/18pUs66YwTY

Diğer Hesaplarımız:
Facebook : https://goo.gl/mo5AkQ
Google+ : https://goo.gl/nKBFi4
Twitter : https://goo.gl/y3sbmS
Genel Videolar Oynatma Listesi: https://goo.gl/7u4rvX

7- Pil ile Hızlı Tren
Bu ise oldukça keyifli bir deney. Evde canınız sıkıldığında yapabilirsiniz ve basit malzemelerden oluşuyor. Yaklaşık 1 mm bakır tel, güçlü bir pil ve neodyum mıknatıs işini görecektir. Mıknatısları pillerin iki ucuna koyuyorsunuz. Ardından pili ister bakır tel içerisinden geçirin, ister iki bakır teli birleştirip ortasından götürün. İnternet'te bu deneyi yapan insanlar, kendilerine oldukça tuhaf tren yolları inşa etmiş. Kendi hızlı treniniz ve demir yolunuzu istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
6- Yanmaz Balon
Bu numarayı duymuşsunuzdur. Balonu, yanan bir mumun üzerin tuttuğunuzda patlamıyor.Bu numarayı evdeki küçük kardeşinize, kuzeninize, çocuğunuza yaparak onu hem etkileyebilir hem de hayranlıkla sizi izlemesini sağlayabilirsiniz. Bu deney için ihtiyacınız olan şeyler, 2 adet balon, bir mum, bir kibrit ve biraz su.Patlayan balondan önce içi hava dolu olan balonu mumun üzerine götürün ve balon patlasın. Bu karşınızdakini izleyicinin dikkatini çekmek. Ardından içi su ile dolu olan balonu mumun üzerine yavaşça götürün. Balonun içinde ki su, mum tarafından dışarı verilen sıcaklığı emecektir. Bu sebeple de balon yanmaz ve patlamaz. Basit bir numara ile karşınızda ki küçük bir çocuğu şaşırtmanız mümkün.
5- Renkli Lahanalar
Bu mini deney için 4 adet içi su dolu bardağa ihtiyacınız var. Ayrıca bir kaç lahana yaprağı ve biraz gıda boyası bulmalısınız. 4 bardağı yan yana koyun. Her birinin içine farklı renklerde ki gıda boyalarını koyun. Bardakların içerisinde birer lahana yaprağı yerleştirin. Bunlara bir gece boyunca dokunmayın. Sabah kalktığınızda, yaprakların renginin değiştiğini görebileceksiniz. Lahana yaprakları suyu emerken, suyun rengini de alırlar. Buna kılcal etki denmektedir. Su, bitkinin en küçük damarlarına kadar girdiğinde, lahana yaprakları gıda boyasının rengini alır.
4- Yanan Kibrit
Bir kibrit yakın ve onu duvardan biraz uzak tutun. kibriti tutarken duvara doğru fenerle ışık yakın ve gölgesine bakın. Sadece elinizin ve kibritin gölgesinin duvarda görünecektir.alev görünmeyecektir. Ateş gölge üretmez çünkü fiziksel maddelerin yaptığı gibi ışığın kendi içinden geçmesini engellemez. Ateş soyuttur ışığı geçirir.
3- Yüzen Yumurta
Bu deney için ihtiyacınız olan şeyler. 2 Adet bardak, 2 adet yumurta ve tuz. Bir bardağın içine su doldurun ve içine bir adet yumurta yerleştirin. Eğer yumurta bozuk değilse bardağın dibine batacaktır. Ardından ikinci bardağa sıcak su doldurup içine 5 yemek kaşığı tuz atın ve karıştırın.
2- Kalem Hilesi
Bu güzel deney için ihtiyacınız olan az bir malzeme var. Bir adet polietilen torba, biraz su, bir kaç da sıradan kalem. Polietilen torbanın yarısına kadar su doldurun. Ardından da elinizdeki kalemleri torbanın suyla dolu kısmından batırın ve torbanın diğer tarafından çıkarın. İşte bu kadar. Nasıl oluyor diye merak edenler içinde şöyle açıklayalım.
1- Gök Yüzü Neden Mavi
Sizce gökyüzüne baktığımızda neden gökyüzünü mavi görürüz? İşte bu deneyde gökyüzünün neden mavi olduğunu test edeceğiz. Bunun için gerekli olan şeyler temiz bir bardak, sabun, beyaz ışıklı el feneri ve su. Bardağınızı suyla doldurun.

Müzik: Audionautix sanatçısının Radio Rock adlı şarkısı, Creative Commons Attribution lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) altında lisanslıdır.
Sanatçı: http://audionautix.com/

Daha fazla video için sitemizi ziyaret edin:
http://www.yameraktan.com/


Teşekkürler! Puanınız alındı, Arkadaşlarınıza da önerin!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL



Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Rastgele Video

Canınız Sıkıldığında Yapabileceğiniz 7 Efsane Deney full izle haber internet son dakika ,Canınız Sıkıldığında Yapabileceğiniz 7 Efsane Deney mynet video izle fragman dizi full film ,yerli Canınız Sıkıldığında Yapabileceğiniz 7 Efsane Deney 1080 HD Klip video, facebook video indir,izlesene müzik youtube.com
RSS