Haberler WEBTE TV ( Video Galeri )
Hoşgeldin Ziyaretçi...
Giriş Yap / Kayıt Ol
İnsan & Yaşam │ Ekleme Zamanı:

Yemekten Sonra Yapılmaması Gereken 5 Şey

Sabah kahvaltı ardından öğle yemeği ve gün sonuna doğruda akşam yemeği. Genelde rutin zamanlarda yemek yiyor ve aynı şeyleri tekrarlıyoruz. Yemek yedikten sonra vücudunuzun daha az yorulması, sağlıklı kalması için yapabileceğiniz bazı öneriler bulunmakta. Bunlar bazı problemleri engellediği gibi aynı zamanda da sizleri rahatlatabilecek şeyler. Videoya başlamadan önce, kanalımıza abone olmayı ve videoları kaçırmamak için, bildirimleri açmayı unutmayın. İyi seyirler...

Kanalımı takip edin: https://goo.gl/8Yf9Su

Vazgeçmeniz Gereken 7 Sıradan Alışkanlık : https://youtu.be/X3ykcPAaDsQ

Oturma Şekliniz Kişiliğiniz Hakkında Ne Diyor? : https://youtu.be/SfP9w_XD0zw

Diğer Hesaplarımız:
Facebook : https://goo.gl/mo5AkQ
Google+ : https://goo.gl/nKBFi4
Twitter : https://goo.gl/y3sbmS
Genel Videolar Oynatma Listesi: https://goo.gl/7u4rvX

5- Duş Almak
Yemek yeyip hemen duşa girmek vücudunuz için pek uygun olmayacaktır. Çünkü duşa girdiğimiz zaman vücudumuzun sıcaklığı yükselir. Vücudumuzda bu sıcaklığa karşı cildimize normalinden daha fazla kan gönderecektir. Midemiz dolu olduğu içinde bu bizim metabolizmamızın yavaşlamasını sağlar. Bunun sonucunda sindirim süreci olumsuz etkilenir. Uzmanlara göre yemek yedikten sonra en az 30 dakika beklemek gereklidir.
4- Çay İçmek
Yemek yeyip üstüne hemen çay içmek genelde pek çok insanın vazgeçilmez alışkanlıklarından biridir. Fakat yapılan çalışmalara göre bu alışkanlıktan uzak durmak gerekiyor. Zararsız olan çayın yemekten hemen sonra içilmesi, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu demirin özümsenmesini zorlaştırıyor. Özellikle hamile kadınlar, çocuklar ve demir eksikliği çeken insanlar buna dikkat etmeli. Uzmanlara göre yemekten sonraki ilk bir saat içerisinde çay içmemeye çalışın. Yemekten sonra bir bardak su içmek sindirimimize faydalı olacaktır. Uzmanlara göre yetişkinler yemekten hemen sonra bir bardak kahvede içebilir. Çay için biraz beklemekte fayda var.
3- Egzersiz Yapmak
Çoğumuz yemekten sonra egzersiz yapmanın yararlı olduğunu düşünürüz. Fakat uzmanlara göre yemek yedikten hemen sonra egzersize başlamak tavsiye edilmeyen zararlı bir davranıştır. Çünkü yemek yedikten hemen sonra egzersiz yapmak mide bulantısı ve hıçkırık gibi rahatsızlıkları travma haline getirerek ciddi derecede sağlık problemlerine neden olabilir. Yapmanız gereken yemekten sonra hemen oturmak istemiyorsanız yürüyüş yapabilir egzersiz planınızı bir buçuk saat sonra yapabilirsiniz.
2- Sigara İçmek
Vücudumuzdaki hemen hemen bütün organlarımız yemek yedikten sonra sindirim sürecinde aktif bir şekilde rol oynamaktadır. Bunun için yemekten hemen sonra sigara içmek nikotin emilimini arttıracak ve böylece sigaranın zararlı etkisi iki kat daha artmış olacaktır. Araştırmalara göre sigaranın kalsiyum , C ve D vitaminlerinin etkisini azalttığı kanıtlanmıştır. Sigarayı tabi kide bırakmak en iyisidir ancak sigarayı bırakamayanlar için yemek yedikten sonra 25 dakika beklemeniz sizler için daha iyi olacaktır.
1- Uyku
Çoğumuzun yemek yedikten sonra ağırlık basar ve uykusu gelir. Ne kadar uykumuz gelse de yemekten hemen sonra uyumak yada uyuyakalmak zararlıdır. Eğer yemekten hemen sonra uyursanız mide ekşimesi, midenin asidi seviyesini yükseltme ve geğirme gibi rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Hatta araştırmalara göre öğle ve akşam yemeğinden hemen sonra uyumak felç olma riskinizi arttırır. Uzmanların tavsiyesi yemek yedikten en az iki buçuk saat sonra uyumanızın doğru bir davranış olduğunu söylemektedirler. Yapılan araştırmalarda bu sonucu doğrulamaktadır.

Daha fazla video için sitemizi ziyaret edin:
http://www.yameraktan.com/


Teşekkürler! Puanınız alındı, Arkadaşlarınıza da önerin!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL



Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Rastgele Video

Yemekten Sonra Yapılmaması Gereken 5 Şey full izle haber internet son dakika ,Yemekten Sonra Yapılmaması Gereken 5 Şey mynet video izle fragman dizi full film ,yerli Yemekten Sonra Yapılmaması Gereken 5 Şey 1080 HD Klip video, facebook video indir,izlesene müzik youtube.com
RSS